R.E.M. 80s

The 80's Story of R.E.M.

Het is tijd om terug te gaan naar de jaren '80 en te genieten van de muziek die je toen zo bewoog. En er is goed nieuws, want er begint iets nieuws op KINK 80's in de eerste week van mei: The 80's story of. Een serie waarin je de geschiedenis en verhalen achter je favoriete 80's artiesten ontdekt. De aftrap wordt gedaan met de legendarische band R.E.M.

R.E.M. was een van de grootste bands van de jaren '80 en had een enorm succes met nummers als "The One I Love" en "It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)". De band ontstond in 1980 in Athens, Georgia en bestond uit Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills en Bill Berry. Ze braken door met hun album "Murmur" in 1983 en vanaf dat moment was er geen stoppen meer aan.

Maar er is meer te vertellen over deze band. Wist je bijvoorbeeld dat hun eerste optreden plaatsvond op een verjaardagsfeestje van een vriend? Of dat R.E.M. ooit begon als een coverband genaamd "Twisted Kites"? En wist je dat Michael Stipe eigenlijk niet zo'n goede danser is?

Tijdens The 80's story of R.E.M. vertelt Tim op het Broek je er alles over en nog veel meer. Je komt alles te weten over de band en hun geschiedenis in de jaren '80. Maar het blijft niet alleen bij R.E.M. Vanaf nu zal er iedere eerste week van de maand een nieuwe aflevering verschijnen met een andere favoriete 80's artiest.

En er is nog meer goed nieuws, want alle afleveringen van The 80's story zullen ook beschikbaar worden als podcast in de KINK App en op andere podcast platforms. Dus als je niet live kunt luisteren, kun je altijd nog terugluisteren wanneer het jou uitkomt.

LUISTEREN

Dus pak je leg warmers en neon shirtjes erbij, zet je radio op KINK 80's en geniet van The 80's story of R.E.M. Deze week elke avond van. 19.00 tot 20.00 uur op KINK 80's.

Luister KINK 80's

Nieuwsbrief

Volg KINK 80's